het verhaal van je toilettas RSS

Door: op 15 Oktober, 2018.

Of je nu een nachtje, of langer onderweg bent, die toilettas is er over het algemeen wel bij. En op magische wijze lijkt hij bij het inpakken altijd een beetje gekrompen te zijn! Het past niet of ook maar net en je vraagt je ondertussen af waarom je al die spullen hebt. De dingen waar we onze toilettas mee vullen zijn onderdeel van onze ochtend- en avondrituelen die, zonder dat we erbij nadenken best belangrijk zijn. De narigheid als je eens zonder je spulletjes de dag begint of afsluit, liever niet.

Goed moment bij het weer eens inpakken van je toilettas om eens kritisch te kijken naar wat je dagelijks gebruikt. En dan wel het hele spectrum van al die producten bij elkaar; reinigingsspullen, crèmes, lotions, make-up en geuren (dat wat je in die toilettas stopt hè). Heb je het allemaal nodig? Welke dingen laat je thuis en wat mag er absoluut niet ontbreken? De hoeveelheid producten die we in onze consumptiemaatschappij aangesmeerd krijgen is overweldigend en gaandeweg kun je zelfs een beetje gaan geloven dat je al die producten nodig hebt. Daarbij lijken onuitspreekbare en moeilijk te herleiden "wonder" ingrediënten essentieel te zijn. Wat zijn al die ingrediënten eigenlijk, en is het iets dat je op je huid wilt gebruiken?  ..... 0_o.....

Het sluipt er makkelijk in dat de hoeveelheid producten te veel wordt en dat je je tenen kromt als je de samenstellingen van de producten die je gebruikt, eens grondig gaat bekijken. Je bewust worden van je consumptiepatroon en het keer op keer bewust doorbreken daarvan, maakt je leven een stuk simpeler, bespaart en maakt bewust duurzaam. Voor die dingen die je dagelijks gebruikt kun je eens kijken naar mogelijkheden om zelf te maken; leuk, voordelig en natuurlijk. (zo doe ik het ♥) Of kijk eens rond en laat je informeren bij een (online) reform-cosmetica winkel waar pure producten worden verkocht (zoals heelnatuurlijk.nl). Maar vraag je vooral eens af of je het eigenlijk echt allemaal nodig hebt.

Je bent mooi zoals je bent en hebt eigenlijk maar weinig nodig om jezelf te verzorgen. Serums, primers, lagen, poeders en gels etc. zijn niet noodzakelijk; echt niet! Want wat is er mis met gewoon jij? Je weet wel, die jij, die je met een fris gewassen gezicht na het tandenpoetsen in de spiegel bekijkt en even toelacht. Dat ben jij in al je pracht: puur en perfect met al je imperfecties. Prachtig en bijzonder en dat zonder sociaal media filter, helemaal jij!

En wat betreft die toilettas waar je een klein maar fijne collectie verzorgings- en versieringsproducten in stopt, nou die van Mr & Mrs Clynk zijn heel fijn! ♥

x Elizabeth