immuunstysteem booster RSS

Door: op 26 September, 2018.

In deze herfst en winterperiode ontkomen we er niet aan om af en toe een immuunsysteem dipje op te lopen. Hoe fijn is het dan dat je in je koelkast een hele simpele home-made remedy hebt staan die op die momenten net even een duwtje in de rug kan geven en bovendien heel lekker smaakt. De verzachtende en helende werking van honing, gecombineerd met citroen voor een vitamine bommetje en gember als super knolletje dat anti-viraal werkt, maakt het bij ons een geliefde griep en verkoudheid drank.

In deze eerste herftweek een mooi klusje om (samen met je kinderen) te doen, met de intentie om jezelf en je gezin in de komende maanden te ondersteunen. Het maakt je, samen, bewust van de verandering van het seizoen en de komende donkere maanden.

Neem er ongeveer een half uurtje de tijd voor, afhankelijk van hoeveel potjes je maakt. Om de geneeskrachtige werking zo optimaal mogelijk te houden zijn biologische ingrediënten aan te raden.

Voor 1 potje van 250 ml gebruik je ongeveer 170 ml honing, 2 citroenen en 100 gram ongeschilde gember; beide gewassen.

Vul het potje met anderhalf in kleine gesneden citroen en de in stukken gesneden gember. Daar pers je de halve citroen boven uit , roeren en vervolgens tot tot de rand vullen met honing, nog eens voorzichtig doorroeren en klaar!

Bewaar de potjes in de koelkast, na een paar dagen is het mengel klaar voor gebruik. Een lepel van het mengel in een mok of glas en opgieten met warm water of neem een lepeltje siroop voor het naar bed gaan.

Het mengels is ongeveer 2 maanden houdbaar in de koelkast.

enjoy ♥