het verhaal achter de (web) winkel

 

 

Ik heb het nog nooit gedaan,

dus ik weet zeker dat ik het kan.

Pippi: Ze kon alles, deed alles, was vrij en ging haar eigen weg!

Nooit gedacht dat het in de loop van de jaren m'n lijfspreuk zou worden. Jaren heb ik gedaan wat er van me verwacht werd, wat hoorde. Het voelde als een keurslijf en helemaal niet wie ik was. Tot ik een aantal jaren geleden, met kleine stapjes begon het roer om te gooien. Zo begon buba B uit een drang naar zelfbevrijding. Zo, dat is een fijne binnenkomer, of niet?

buba B, de meest eigenwijze (web) winkel in verre omstreken en achter al die kleurigheid en flinke dosis sentiment zit een verhaal, ligt een pad verborgen, waar ik je graag iets over vertel.

Hoe het begon..
Herstellende van een fikse burn-out in 2010 ging ik op zoek naar die dingen die me weer (klein) geluk brachten. Terwijl ik een re-integratie traject startte bij m'n toenmalige werkgever begon ik in de avonduren te werken met vintage stoffen en materialen. Want van vintage stoffen word ik blij, de kleuren, de vormen: heerlijk! Het bracht een gevoel terug wat ik jaren had gemist, mischien was het wel een beetje het gevoel van vroeger, want toen dacht ik nog dat ik alles zou kunnen worden wat ik wilde zijn, net als Pippi. Ik ging op zoek naar inspiratie en nieuwe prikkels. Zo leerde ik, met ondersteuning van m'n partner de webdesign basics, photoshop, teksten schrijven en fotografie en alles wat bij webwinkel werk komt kijken.

Zo ontstond buba B in 2010 aan de keukentafel, terwijl ik 2 jonge kinderen in huis had. In eerste instantie als een webwinkel met kleurrijk retro leuks voor groot en klein, omdat ik behoefte had aan een bepaald soort producten voor jonge moeders die ik nergens kon vinden. In de loop van de jaren groeide buba B uit tot een gespecialiseerde webshop met feelgood vintage in een geheel eigen (wijze) stijl. buba B stond voor mij voor een herontdekking van passies en terugkeren naar de essentie en ontwikkelde met mij mee door de jaren heen. We hebben heel wat uitstapjes gemaakt wat betreft het assortiment, en dat is en blijft super leuk om te doen!

In 2012 had de webwinkel zo'n vlucht genomen dat de keuze voor mij voor de hand lag om me 100% op m'n bedrijf te gaan richten en uit loondienst te stappen. Jeej; vrijheid! Mensen om me heen verklaarden me voor gek, maar voor mij was het duidelijk dat ik m'n hart en passie wilde volgen. Het fulltime ondernemerschap gaf mij de mogelijkheid om m'n leven te versimpelen, te doen wat m'n hart me ingaf en er zijn voor m'n gezin.

In 2016 deed de mogelijkheid zich aan om een fysiek winkel te openen in Haarlem. Een nieuwe uitdaging die ik met beide handen aangreep ook al was het zo spannend als wat!

Het assortiment
De collectie van buba B wordt steeds met heel veel aandacht samengesteld, niet op basis van trends maar op gevoel en heel bewust. Een (web)winkel die al die dingen samen brengt die je met heel veel moeite overal en nergens kunt vinden. Ik maak het je makkelijk als je een geheel eigen, unieke en vooral eigenwijze smaak hebt! Van met liefde uitgezochte vintage items, de echte pareltjes uit de jaren 60 en 70 variërend van maat 34 t/m 52, tot een grote collectie Huisteil Creaties accessoires, klompen van Lotta, gekleurde panty's en sieraden en o zo veel meer.

Bestellen & bezoeken
Voor mij is het een uitdaging om een kleine ondernemer 2.0 te zijn waar je online 24 uur per dag, 7 dagen per week welkom bent. Gewoon wanneer het jou uitkomt! Tijdens je webwinkel bezoek kun je m'n hulp of advies inroepen via de chat of even bellen. Daarnaast is de winkel in de Jacobijnestraat in Haarlem een ware vintage bubble geworden waar je naar hartenlust inspiratie kunt opdoen en passen onder het genot van een kopje thee en een fijn gesprek. Mocht je buiten de dagen dat de winkel open is (donderdag, vrijdag en zaterdag) langs willen komen dan ben je heel welkom. Geen verplichtingen en gewoon een privé winkel ervaring :-)

En hoe zit het met die naam buba B
Tja.. een buba B (boeba B) is een baby lieveheersbeestje en is mijn eigen kindse vertaling vanuit het Servisch (mijn moedertaal). Als kind van de jaren zeventig met een serieuze sentimentele tik staat buba B voor dat stukje nostalgie wat ik met de winkel aan jullie mee wil geven. Bovendien brengt een lieveheersbeestje geluk en liefde, en dit geef ik graag door!

Door de jaren heen heb ik vaker gedacht, en het advies gekregen, om de naam te veranderen, maar op de 1 of andere manier komt er geen goed passen alternatief voor in de plaats. buba b is gewoon anders, eigen, wars van trends en heel herkenbaar.

Wil je meer lezen over mijn 'pad' en de dingen die ik tegenkom, lees dan mee in m'n wekelijkse close-up op m'n blog en mocht je meer met visuele input hebben neem dan een kijkje op m'n instagram feed. Maandelijks stuur ik een inspiratie mail uit met alle ins en outs rond buba B, feel free to join!

Namaste ♥

Elizabeth

Blog